Creating a fun and friendly atmosphere in your home, while also maintaining functionality, doesn't have to be an either/or compromise. La Coulevre, a house in Rosemont, proves the two goals of residential architecture can meet a middle ground.

The residents of La Couleuvre needed more space when they learned twin babies were on the way, and with tenants above, moving upward wasn't an option.

Instead, the family expanded the house outward. Starting on the ground floor, the extension winds and twists its away throughout the original house and into the rear courtyard, hence the house's title “la couleuvre” (the garden snake).

Vibrant colours and a "kid zone" makes the house a equally suitable for adults and children. See inside Nature Humaine's Rosemont resident La Coulevre through the photos below.

For more on all things Montreal, follow Michael on Twitter @MDAlimonte

Source

Account Settings
Notifications
Favourites
Log Out