With the right strategy, you can do a lot with a finite amount of space. That goes double for a living space, as architect Anik Peloquin proves in this spectacular home.

Lacking a large amount of building space, the home needed to provide for its residents without feeling cramped. A desire to mix the urban and natural setting of the lot (the home overlooks Rivière des Prairie) was also a mandate, adding another layer of complexity to the design.

But by using classic urban elements seen throughout Montreal (like red bricks) and an open-concept layout that utilizes natural light, the home was able to become exactly what the residents desired. Namely, a cozy, yet spacious) house that didn't overtake the lot, resulting in an abundance of green space.

From the exterior, the home looks like a picturesque urban living quarters that is perfectly complimented by the surrounding natural area. The interior retains that aesthetic, using bright colours and wood flooring to mirror the ambiance.

See what I mean in the photos below, and you can check out the full photo series at HomeDSGN.com.

Account Settings
Notifications
Favourites
Share Feedback
Log Out

Register this device to receive push notifications