Photo cred - Dezeen Magazine

Casually nestled between the traditional working-class residences in the south-west neighbourhood of the city, The Holy Cross House from first glance looks like nothing more than an aluminum box. But behind its silver facade, is a beautifully clean and streamlined four-storey living space owned by a young Montreal couple.

Organized around a central three-tiered courtyard, the architects at TBA designed the Holy Cross House to funnel daylight to every storey by carving out a series of spaces with multi-leveled terraces and incorporating full-height windows to illuminate each room, while fostering a sense of movement throughout the house.

The 3-bedroom Holy Cross House comprises a smaller, square basement, a rectangular ground-floor, a kitchen and dinning area on the L-shaped first floor, and a work studio on the upper-level. Almost every room faces into the central space and have direct access to a terrace.

A focus on a contemporary and minimalist aesthetic runs through the main living areas to highlight the young couple's collection of art and design objects with absolutely stunning results.

Explore the Holy Cross House through the photos below, courtesy of Adrien Williams for Dezeen Magazine.

Account Settings
Notifications
Favourites
Log Out